Svenska streamingtjänster

Svenska streamingtjänster för film och serier

Kamera

Vi guidar dig genom svenska streamingtjänster

Innan du bestämmer dig för vilken av alla svenska streamingtjänster som du vill använd, rekommenderar vi att du använder dig av Film100 och våra artiklar. Att välja stramingtjänst är nämligen inte helt enkel. Ta rygg på oss, vi hjälper dig igenom djungeln fram till den streamingjänst som passar dig allra bäst. Streamingtjänsternas utbud varierar och medan vissa svenska streamingtjänster fokuserar på svensk film kör andra nästan uteslutande på amerikanskt.

Innan du fortsätter bör du fundera på vilka punkter som lockar dig mest:

  • Streama film
  • Streama serier
  • Streama svenska produktioner
  • Streama sport

Streama film

Alla svenska streamingtjänster har ett stort utbud av film. Däremot kan deras fokus på olika typer av film variera en hel del, från svenskt till amerikanskt, från europeiskt till asiatiskt. Likaså om de producerar egna filmer och serier eller inte. Därtill finns de som erbjuder abonnemangslösningar och det som låter en hyra film online (se vår andra guide om du är intresserad av hyrfilm).

Streama svenskt

Ända sedan den gyllene stumfilmseran har det producerats svensk högkvalitetsfilm. Oavsett om det kommer till dramer eller komedier. Vi har fått ta del av filmer från spännande filmskapare som Victor Sjöström, Ingmar Bergman, Bo Viderberg, Vilgot Sjöman, Jan Troell, Anna Odell, Mai Zetterling, Suzanne Osten  Ruben Östlund, Jesper Ganslandt och många, många fler.

På komedifronten har vi odödliga klassiker som Sällskapsresan, Sala Sussie, Måste Gitt, Jönssonligan, Sommarnattens leende, Vi hade i alla fall tur med vädret och Sound of Noice (se denna guide på svenska filmer för mer tips).

 

Vårt avlånga land har också börjat haka på serietrenden och nu går det att se spännande serier som: Vår tid är nu, Advokaten och Gåsmamman.

Rekommenderade tjänster för att streama svenska produktioner.

Serier hos svenska streamingtjänster

Exakt som på filmfronten så finns det en del att klura på när det är dags att hitta en streamingtjänst för att kolla på serier. Bland de internationella spelarena, som Netflix, HBO Nordic och Amazon Prime Video finns det massor av spännande storserier, men där är det svårare (om inte omöjligt) att hitta svenskt material. Det finns också svenska streamingtjänster som har både ett stort svenskt och internationellt utbud av serier.

Rekommenderade svenska streamingtjäsnter för att se serier.

Streama kostnadsfritt

Det är kanske inte alla som vet om det. Men det finns faktiskt goda möjligheter att streama både lagligt och gratis. Dels finns det en uppsjö av play-tjänster, som de olika TV-kanalerna låter oss streama fritt ifrån. Dels finns det olika streaming erbjudanden.

Här kan du använda streaming kostnadsfritt.

SVT PLAY

Detta är en alldeles utmärkt streamingtjänst som alltid är kostnadsfri. Här finns flera svenska produktioner att se och ibland även internationella. Exempelvis såg vi nyligen den hyllade serien Kalifat. Till vår allas glädje ser det ut som att vi får se Kalifat säsong 2 nu med, vilket är ännu en anledningen att börja använda SVT Play.

Populära tjänster för att streama film

WordPress Tables Plugin