Tips på bra filmer om pengar

Published by Redaktionen on

Det råder ingen tvekan om att de flestas liv kretsar rejält mycket kring pengar. Vi jobbar och sparar hela våra liv, både för att kunna överleva och för att kunna uppfylla våra drömmar. Med det i åtanke så är det inte så konstigt att fokus hamnar på pengar i många av de berättelser vi berättar – det är trots allt något som vi alla kan relatera till. I den här artikeln ska vi lyfta fram några sevärda filmer från de senaste åren, vars handlingar till stora delar kretsar kring just pengar.

Det är inte alla filmer på listan som är purfärska, men i jämförelse med många klassiker på temat pengar så är de åtminstone relativt nya.

Hustlers (2019)

Jennifer Lopez är fullkomligt enastående i Hustlers – filmen om ett gäng strippor som bestämmer sig för att lura sina kunder från Wall Street på pengar. Herrarna som de gör till måltavlor för sitt brott har sannolikt aldrig behövt ta till ett SMS-lån för att få in cash, men de har nog satt en och annan stackare i just den situationen.

Filmen är baserad på en artikel från New York Magazine och förutom Lopez så står bland annat Constance Wu och Julia Stiles för riktigt bra rollprestationer. 

The Big Short (2015)

This photo provided by Paramount Pictures shows, Brad Pitt, left, as Ben Rickert and Finn Wittrock as Jamie Shipley, in the film, “The Big Short,” from Paramount Pictures and Regency Enterprises. (Jaap Buitendijk/Paramount Pictures via AP)

The Big Short är något så ovanligt som en film som är både väldigt informativ och underhållande. Filmen berättar allt vi behöver veta om hur finanskrisen 2008 uppstod, paketerat i form av ett kreativt och njutbart drama.

Karaktärerna i filmen är baserade på individer från verkligheten och gestaltas mästerligt av stjärnor som Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell och Brad Pitt.

Crazy Rich Asians (2018)

Crazy Rich Asians har inte riktigt samma fokus på jakten på pengar som många andra av filmerna på den här listan, men som titeln antyder så kretsar en hel del kring klass och rikedom. Filmen är en fräsch och nytänkande romantisk komedi som alla borde se.

Många av filmens skådespelare står för starka framträdanden, men Awkwafina lyfter innehållet lite extra.

The Wolf of Wall Street (2013)

The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street är Martin Scorseses smått urspårade film om aktiemäklaren Jordan Belfort, som lyckades tänja på varenda liten regel för att bygga sig sin förmögenhet. Belfort spelas av ingen annan än självaste Leonardo DiCaprio, och vid sidan av honom ser vi bland annat Margot Robbie och Jonah Hill.

Filmen är fartfylld, rolig och underhållande från start till slut, och den presenterar en värld som varnar oss för vad som kan hända om vi omfamnar livets njutningar lite för mycket.

The Laundromat (2019)

The Laundromat är en relativt ny Netflix-komedi, som även den är rejält stjärnspäckad. De tre huvudrollerna spelas nämligen av Meryl Streep, Gary Oldman och Antonio Banderas.

I filmen, som är perfekt att slappna av till en fredag kväll, får vi följa en änka som blir lurad på sina försäkringspengar av två opålitliga advokater.

Det finns otroligt många filmer på temat pengar, men har du sett klassikerna och letar efter något nyare så är det inte en dum idé att börja med någon av de ovan listade rullarna.

Categories: Artiklar

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *