Allt du behöver veta om Hockey-VM 2022

Published by Redaktionen on

Vi är än så länge tidigt in på året och har redan flera mäktiga sportevent runt hörnet. Inte nog med att vinter-OS nu går av stapeln, senare i vår får vi även ta del av nästa världsmästerskap i ishockey på herrsidan. Vill du få ett bättre grepp om den sistnämnda högtiden? Här är allt du behöver veta om Hockey-VM 2022.  

Här visas matcherna

Bland det viktigaste att veta inför ett mästerskap är förstås var du får tillgång till matcherna. Om du planerar att se dem hemifrån, så finns det flera källor att vända sig till.

Du kan använda dig av tjänsten Viaplay, som har alla matcherna i sitt sportpaket, kan se dem på TV3 och TV6. I år kan du också streama Hockey-VM utan kostnad på din dator, mobil eller TV via sajten vmishockey.se.

Sveriges spelschema

Hockey-VM 2022 kommer den här gången att äga rum i Finland mellan den 13-29 maj. Där ska sammanlagt 64 matcher när 16 landslag gör upp om det åtråvärda guldet. Varje nation kommer att spela minst sju matcher var under gruppspelet, och för Sveriges del har man en spännande grupp att förhålla sig till. Precis så som det ska vara när det bästa laget ska krönas.

För Svenska landslagets del kastas man direkt in i hetluften när man i sin första gruppmatch den 14:e maj möter Vitryssland. Redan dagen därpå blir det nästa svåra motstånd i Tjeckien. I gruppen ska Sverige också möta Storbritannien, värdnationen Finland, USA, Norge och Lettland.

Hela gruppspelsschemat för Sveriges landslag i Hockey-VM 2022:

Sverige – Vitryssland (14 maj, klockan 11:20)

Tjeckien – Sverige (15 maj, klockan 19:20)

Sverige – Storbritannien (17 maj, klockan 19:20)

Finland – Sverige (18 maj, klockan 19:20)

USA – Sverige (21 maj, klockan 11:20)

Sverige – Norge (22 maj, klockan 19:20)

Sverige – Lettland (24 maj, klockan 11:20)

I dagsläget vet vi inte hur Sveriges VM-trupp kommer att se ut. För några dagar sedan presenterade förbundskapten Johan Garpenlöv de spelare som kommer att färdas till OS i februari. Hur mycket han motiveras till att rotera inför VM beror på hur spelarna visar upp sig i den närmast liggande turneringen.

Slutspelen i Hockey-VM 2022

När det kommer till de avgörande slutspelen, så drar de igång blott två dagar efter den sista gruppspelsomgången, det vill säga redan den 26:e maj då samtliga kvartsfinaler spelas. Därpå spelas semifinalerna den 28:e maj.

På den sista och mest spännande dagen för Hockey-VM 2022 inleds det hela med bronsmatchen där mästerskapets tredje bästa lag ska krönas. Matchen spelas tidig eftermiddag och på kvällen smäller finalen där både silvret och guldet ska delas ut. Förhoppningsvis får vi då se Sverige krönas till mästare för första gången sedan 2018.

Klicka här för en sammanställning över vad som väntar Sveriges landslag i hockey fram tills mästerskapen.

Categories: Artiklar

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *