Bra komediserier – Vi tipsar dig om de bästa

Published by Redaktionen on

Sugen på riktigt bra komediserier? Vi kröner de bästa som förgyller din vardag!

Ibland vill vi komma hem från jobbet och inte göra någonting, förutom att slappna av och kolla på någon bra komediserie. Den ska helst inte vara hjärndöd i sig, men inte heller kräva för mycket av oss att hänga med i. För att hjälpa knegaren att komma hem och på bästa vis varva ned med humor listar Film100 tips på bra komediserier.

It’s Always Sunny in Philadelphia (2005-)

Serien om fem vänner som driver en bar började som ett independentprojekt och hade problem med att etablera sig på marknaden. Den var helt enkelt för vulgär och enligt många ett steg bakåt när det kommer till att ta politiskt korrekta kliv. Men med tiden har It’s Always Sunny in Philadelphia trots sin kontroversiella prägel vuxit sig till att bli en riktig publikfavorit.

Denna komediserie lyser av skaparglädje, vågar ta ut svängarna och manuset är ofta riktigt välskrivet. “Seinfeld på crack” beskrev någon det, en mångt och mycket pricksäker inramning.

12 säsonger av It’s Always Sunny in Philadelphia finns tillgänglig på Viaplay.se.

Seinfeld (1989-1998)

Var ska man börja här egentligen? En serie som knappast behöver någon presentation och som sedan dess glansdagar på 90-talet betraktas som en av de bästa komediserierna någonsin – om inte den bästa. Jerry Seinfeld ritade om kartan för sit-com-genren när han tillsammans med Larry David skrev en serie som grundas i “No hugging and no learning”, och att konstiga sammanträffanden (utöver igenkännbart relationstrassel) drabbar fyra självupptagna New York-bor. Detta gav dem möjligheten att göra vad som helst. Det är svårt att komma på fler serier där ett par glasögon eller en mintkaka kan ha en helt avgörande roll.

Alla 9 säsonger av Seinfeld finns tillgängliga på Viaplay.se.

How I Met Your Mother (2005-2013)

Väldigt få komediserier lyckas engagera sin publik på samma vis som How I Met Your Mother gjorde medan den sändes. Det skulle i såna fall vara Vänner (2004-2010). Denna bra komediserie var länge en av världens mest populära; den lyckades hålla en lång och trasslig berättelse vid liv över flera säsonger, utveckla sina karaktärer genom kärlek och dess smärtfulla sidor, men också bryta ny mark på sit-com-narrativet. Hur berättandet hoppar fram och tillbaka i tiden, och ständigt överraskar oss i publiken var på sin tid unikt.

Alla 9 säsonger av How I Met Your Mother finns tillgängliga på Netflix.se

 

Categories: Artiklar

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *