Filmen på musikalen Wicked får ny regissör

Published by Redaktionen on

Filmen baseras på en oerhört omtyckt musikal som går under samma namn: Wicked. En musikal som först hade sin premiär i San Francisco 2003 och som setts av 60 miljoner besökare.

Just nu jobbas det på att göra en live action-film baserad på den enormt framgångsrika musikalen Wicked som rullat i över 17 år. Musikalen har även vunnit en Tony Awards, vilken kan beskrivas som musikalvärldens Oscar. Värt att nämna är att den legendariska Stephen Schwartz skrivit musiken och högst troligen kan vi förvänta oss en del av den i kommande filmen.

Variety berättar att fram till nu har det varit lite ostadigt vad det gäller regin. Först var det tänkt att Billy Elliot skulle hålla i tyglarna men under hösten hoppar han av projektet och tydligen går filmen över till Jon M. Chu som ligger bakom filmer så som Crazy Rich Asians och In the Heights. 

Musikalen baseras på boken Trollkarlen från Oz som skrevs 1939, boken är extremt politiskt lagd där vi får vara med om  vad som egentligen är gott och ont. Men denna gången ligger fokuset på häxorna. 

Läs fler artiklar om film här på Film100.com.

Categories: Artiklar

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *