Filmer som passar sportåret 2022

Published by Redaktionen on

2022 är ett stort sportår och det väntas flera världs- och europamästerskap inom ett flertal sporter. Från fotboll till golf och ridsport – det kommer att finnas något för alla. För att komma i stämning inför varje mästerskap finns det en rad filmer att välja mellan. Flera av dem är tillgängliga för streaming såväl som för att köpas och hyras. 

Fotbollsfilmer

2022 ett enormt fotbollsår för både herrar och damer. I juli spelas damernas fotbolls-EM och i november kommer herrarna att göra upp i fotbolls-VM.

De flesta år är visserligen fotbollsår. Fotboll är en av världens mest följda sporter och det är en av de mest populära sporterna i bettingkategorin på casino online. Oavsett sport går det att betta på små som stora sporthändelser. Det finns mängder med marknader och det går att hitta odds på alltifrån antal mål och resultat till vinnare. Ett omtyckt inslag är live betting, vilket går ut på att betta under tiden en match eller tävling pågår. För fotbollsbettare innebär det betting under tiden halvlekarna spelas.

För att komma i matchstämning för kommande mästerskap, eller andra fotbollsmatcher, finns det flera bra fotbollsfilmer. Två exempel är:

The Damned United

Detta är en dramafilm med Michael Sheen i huvudrollen som tränaren, Brian Clough. Filmen skildrar hans 44 dagar som tränare för fotbollslaget Leeds United och handlar om viljan att nå framgång, oavsett kostnad. 

Fever Pitch

Detta är en romantisk komedi som är baserad på boken Fever Pitch, av Nick Hornby. Filmen handlar om ett Arsenalfan, som spelas av Colin Firth, vars hela liv kretsar kring det engelska ligalaget. En dag träffar han en kvinna som vänder upp och ned på hans tillvaro, samtidigt som det verkar som att Arsenal vinner Premier League. 

Häst- och ridsportfilmer

Det är inte bara fotboll som står på schemat 2022. I slutet av sommaren är det dags för ryttar-VM, som den här gången hålls i Danmark. Under det här mästerskapet tävlar ryttare från hela världen i dressyr, hoppning, paradressyr och voltige. Det finns gott om filmer som handlar om hästar och ridtävlingar. Två hyllade filmer är:

Hidalgo

Den här filmen baseras på verkliga händelser och skildrar världens längsta distanslopp för hästar, nämligen Ocean of Fire. Filmen utspelar sig under slutet av 1800-talet och handlar om Frank T Hopkins och hans häst Hidalgo, som uppträder på shower i USA. Efter att ha sett reklam för tävlingen som körs i den arabiska öknen reser de två dit för att delta. 

Seabiscuit

Filmen om hästen Seabiscuit är en klassiker som bygger på verkliga händelser. Handlingen kretsar kring tre män vars livsöden länkas samman genom kapplöpningshästen Seabiscuit. Ägaren, Charles Howard, tränaren, Tom Smith, och jockeyn, Red Pollard, satsar allt på hästen som till det yttre inte ser ut att kunna vinna någon form av kapplöpning. 

Utöver ridsport och fotboll kommer det att arrangeras mästerskap i alltifrån golf och simning till friidrott och handboll. Det finns ett varierat antal filmer om respektive sport och ju populärare sporten är, desto fler filmer finns det. Oavsett vilken sporthändelse du väntar på kan du hitta en sportfilm som passar dig. Kanske hittar du en ny favoritfilm, eller varför inte en ny favoritsport. 

Categories: Artiklar

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *