Julfilmer – Här är tipsen!

Published by Redaktionen on

Det är dags att maxa julkänslan – Med hjälp av dessa julfilmer

Ett päron till farsa

Vi har passerat första advent och julafton närmar sig med stormsteg. Den kalla, men ack så mysiga, årstiden gör sig prefekt för filmmys – Och detta i stora mängder. I högtidens ära belyser vi ett urval med de bästa av julfilmer.

Ett päron till farsa firar jul (1989)

När familjen Griswald ska fira jul och ingenting går som det ska är en av de stora klassikerna. Här får vi ett helt julbord med katastrofer; julbelysningen vägrar fungera, den knasige barndomsvännen dyker oväntat upp, släkten bråkar och julgranen tänds på eld.

Chevy Chase är underbar i sin mest kända roll, och slapstick-humor är nästan aldrig så här kul. En magiskt stycke film som aldrig får glömmas när snön börjar falla och man ska hyra film online.

Bad Santa (2003)

Skurken Willie svär och slåss, är försupen och rånar banker under julen. Som kompanjon har han den kortväxte mannen Marcus, som numera får stå för planeringen av stötarna då Willie börjar förlora kontrollen i sitt missbruk. Med detta sagt har uppdragen blivit allt mer riskfyllda. Kommer årets rån att bli det sista någonsin?

Bad Santa är sorgsen och rolig, varm och kall. Dessutom gör Billy Bob Thornton en av sina bästa rollprestationer, som köpcenter-tomten Willie. Även den är, om än kontroversiell, en av världen bästa julfilmer och klart den bästa under 2000-talet.

Die Hard (1988)

Julfilm kan vara actionfilm, detta bevisar regissören John Mctierman med sin ikoniska film Die Hard i vilken vi ser Bruce Willis dra pistol mot Alan Rickman.

Under julen försöker polisen John McLane rädda sin fru och många andra i höghuset Nakatomi Plaza, som tagits gisslan av terroristen Hans Gruber. Det är en svettig och blodig kamp om överlevnad.

Die Hard är överdriven, men tonen är träffsäker och action känns sällan så här underhållande. Julen som kuliss mot våldet utgör en tjusig ironi. Filmmagi. Julmagi.

Detta är våra tre tips på julfilmer. Har du missat någon av dem borde du passa på under den här julen! Andra tips hittar du på Netflix och HBO Nordic.

Categories: Artiklar

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *