Nicolas Cage kan spela sig själv i ny bisarr film

Published by Redaktionen on

Bor i Las Vegas och drömmer om Tarantino.

Nicolas Cage i Wild at Heart.

Nicolas Cage i Wild at Heart.

Den Oscarsbelönade skådespelaren Nicolas Cage har haft en turbulent karriär. Faktiskt till den grad att Hollywood vill en film där han ska spela sig själv. Eller åtminstone en alternativ version av sig själv…

Under 90-talet var Nicolas Cage ett av de hetaste namnen i Hollywood och 1995 vann han Oscarn för Bästa manliga huvudroll för sin fenomenala insats i Farväl Las Vegas. Till skillnad från hur filmtiteln lyder har han Nicolas Cage valt att stanna kvar i Las Vegas, där han bor i en milt sagt flådig villa som passar hans extravaganta stil.

Att Nicolas Cage har en stor kärlek för Vegas råder det inte heller något snack om. Under åren har han gjort flera filmer som utspelas i “syndernas stad” och han ska själv vara glad i att spela. Har man tur kan man alltså stöta på honom på stadens mer flådiga spelavdelningar och restauranger, som kan matcha hans lyxiga klädstil – vi minns väl alla hans guldjacka? Men har man inte råd med en sådan “star-spotting” kan man istället sätta igång någon av Cages Vegas-filmer och istället besöka Casumo ett onlinecasino via datorn eller mobilen och få en betydligt billigare upplevelse från hemmaplan.

Skulder ledde till hårt arbete.

I början av 2000-talet fick Nicolas Cage stora ekonomiska problem, som tvingade honom att plocka i princip alla roller han kom över. Att det blev en hel del bottennapp är det nog ingen som säger emot med utskämda titlar som Left Behind, Wicker Man, Arsenal och Ghost Rider: Spirit of Vengeance på sitt CV.

Visserligen menar skådespelaren själv att han måste jobba för att inte bli självdestruktiv och det är mycket möjligt att det ligger en del sanning i det, men frågan är om han verkligen hade valt att fiskat upp så många bottennapp om han inte var illa tvungen.

Hårt slit tycks dock löna sig och de senaste åren har det börjat blåsa medvind i Cages segel. Med filmer som Mandy, Joe, Snowden och Spider-Man: Into the Spider-Verse börjar Nicolas Cage återigen bli en skådespelare att räkna med. Och nu tycks det äntligen vara dags för honom att leda en riktig storfilm.

Ska spela sig själv.

The Hollywood Repporter rapporterar att Nicolas Cage håller på att landa en ny bisarr roll, som bara han själv skulle kunna klara av att hantera – nämligen rollen som sig själv. Hans kaotiska livshistoria är trots allt som klippt och skuren för Hollywood.

Meta-filmen The Unbearable Weight of Massive Talent ska handla om karaktären Nicolas Cage, som kämpar hårt för att få en roll i en ny Tarantino-film samtidigt som han måste balansera den ansträngda relationen med sin dotter. Han har också diskussioner med en egocentrisk 90-talsversion av sig själv.

Begravd under ett berg av skulder tvingas han göra ett framträdande på miljardärs födelsedagskalas. Födelsedagsbarnet är ett stort fan av Cages arbete och hoppas på att kunna visa honom ett filmmanus han arbetar med.

Men när det visar sig att miljardären också leder en knarkkartell och har kidnappat den mexikanska presidentens dotter – rekryteras Nicolas Cage av CIA för att spionera och samla information.

Med andra ord är det bara så galet som det kan bli med Nicolas Cage i centrum.

 

Categories: Artiklar

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *