Nu streamar Den blomstertid med Tusse och Linnea Henriksson

Published by Redaktionen on

I SVT:s nya serie Den blomstertid genomför artisterna Tusse Chiza och Linnea Henriksson ett musikprojekt tillsammans med några elever på en högstadieskola för att se om musik kan göra den ofta tuffa högstadietiden lite enklare. Den blomstertid är en serie om ungdomars mående och musikens kraft att förändra. 

När Tusse och Linnea kliver in på en högstadieskola i Stockholm möts de av engagerade och förväntansfulla ungdomar som snabbt antar den gemensamma utmaningen – att tillsammans arrangera en sommarkonsert till avslutningen. Fast många av dem aldrig tidigare spelat ett instrument bildar de band, övar, skriver egna låtar, utmanar och spränger gränser. Men snart stöter de på problem då det visar sig att det är svårt att våga lära känna nya kompisar och att lita på varandra och på sin egen förmåga.

Nu streamar Den blomstertid med Tusse och Linnea Henriksson
Foto: SVT.

Så här säger Tusse och Linnea Henriksson om serien Den blomstertid

– Under inspelningen av Den blomstertid väcktes många minnen från min egen högstadietid till liv och det slog mig hur mycket man formas under dessa år. Jag var väldigt hård mot mig själv under högstadiet och satte enorm press på mig själv. Att musicera blev min väg bort från allt det och det har känts stort att få introducera det för andra som behövt det. Jag har verkligen trivts på den här skolan och älskat att få se med ögonen det jag känt med hjärtat – hur viktigt musik är, säger Linnea Henriksson.

– Min högstadietid var inte den roligaste. Att få dela med mig av den trygghet och glädje som musik kan ge känns otroligt bra. Jag är så stolt över våra fantastiska ungdomar som vågade ställa upp och skapa musik tillsammans, säger Tusse.

Utöver att guidas av Tusse och Linnea får eleverna stöd av bland andra Jelassi, Nause, Tensta Gospel Choir och Nassim Al Fakir, som alla kommer till skolan för att hjälpa till.

Den Blomstertid är producerat av produktionsbolaget Tomma tunnor som också ligger bakom tv-succéerna Hjälp vi har köpt en bondgård och Gympaläraren. 

SVT Play tisdag 14 februari 2023 kl 02.00: Den blomstertid (1-6:6) 

SVT1 tisdag 14 februari 2023 kl 20.00: Den blomstertid (1:6)

Linnea Henriksson 36 år från Halmstad, är låtskrivare och artist. Hon slog igenom i musiktävlingen Idol 2010 och har sedan dess släppt tre fullängdsalbum och en jul-ep som tillsammans streamats över 200 miljoner gånger. Hennes musik har tagit emot priser på bland annat P3 Guld-galan (Årets artist 2013, Årets pop 2019) och nominerats till Årets artist och Årets Pop på Grammis-galan 2018. Hon har uppträtt på Allsång på Skansen flera gånger och Så mycket bättre (2018) och varit återkommande programledare och resande reporter för Musikhjälpen (2014, 2015, 2017, 2021). 2020 var hon programledare för Melodifestivalen och 2022 kunde radiolyssnarna höra henne sommarprata i P1.

Artisten och låtskrivaren Tusse, eller Toussaint Chiza som han egentligen heter, är 21 år och kommer från Dalarna. Tusse slog igenom 2019 då han vann musiktävlingen Idol. Därefter gick karriären spikrakt uppåt med cover-och singelsläpp och en vinst i Melodifestivalen 2021 med hiten Voices som streamats över 40 miljoner gånger. Efter Melodifestivalen tävlade Tusse för Sverige i Eurovision Song Contest, nominerades till tre Rockbjörnar, tilldelas Fryshusets grundare Anders Carlbergs minnespris som Årets unga förebild och sommarpratade i Sommar i P1.

Categories: Artiklar

2 Comments

Snövita drömmar – extrem skidåkning i SVT:s nya program | Film100.com · February 16, 2023 at 5:31 pm

[…] LÄS MER: Nu streamar Den blomstertid med Tusse och Linnea Henriksson […]

Alla som har varit programledare i Melodifestivalen 1959 – 2023 | Film100.com · February 18, 2023 at 2:39 pm

[…] LÄS MER: Nu streamar Den blomstertid med Tusse och Linnea Henriksson […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *