Nya serier online

Published by Redaktionen on

Nya serier online – Det kan vara enkelt att hitta rätt

Netflix är den ledande aktören på streamingmarknaden. De vet hur de ska ta hand om sina kunder och leverera titlar efter de mest efterfrågade genrerna. Tro det eller ej, men skräck är förmodligen den mest folkkära filmkonsten. När det kommer till egenproducerade serier på Netflix levererar de mycket kusligt snacks för skräcktuggaren. 

The Haunting of Hill House (säsong 1)

Streamingbolagets senaste braksuccé kom med The Haunting of Hill House, serien om en familj som splittras av den övernaturliga skräck som drabbar dem i spökvillan de bor i.

Spänningstemperaturen stiger sakta men säkert och berättandet är engagerande. Vi kastas fram och tillbaka mellan nutid och dåtid i en överväldigande säsong. Mycket pekar på att vi snart sår se en uppföljare.

Bates Motel

En föregångare till mästerregissören Alfred Hitchcocks klassiker Psycho från 1960. I Bates Motel, som utspelar sig i nutid, följer vi unge Norman som driver ett motel tillsammans med sin mamma Norma. Den här historien berättar den skeva familjens liv fram till när Marion Crane gör sitt livs misstag och bestämmer sig för att spendera natten på Bates Motel.

I den här Emmy-nominerade serien står drama och relationer i framkant medan skräcken, i Normans oberäkneliga beteende, mer strösslar vissa konflikter. Detta är förvisso ingen originalproduktion, men bland alla serier på Netflix måste du ge Bates Motel en chans! 

Slasher (Säsong 2)

Denna så ofta förbisedda skräckserie på Netflix är speciell. I säsong 2 av Slasher följer vi ett gäng ungdomar som återvänder till platsen där de för många år sedan begick ett brutalt brott. Samtidigt börjar en mördare härja i skogen de befinner sig i, och snabbt blir de måltavlor för dennes våld.

Slasher är unik på sättet den skiftar i kvalitet; den första säsongen är genomusel, medan den andra är raka motsatsen. Den skiftande kvaliteten beror på att serien är en antologi, där varje säsong erbjuder en ny berättelse, med nya skådespelare och delvis skapare. Gillar du splatter och klyschiga skräckscenarion har du en riktig pärla i säsong 2 av Slasher.

Ash vs. Evil Dead

nya serier online

Sam Raimi gjorde den fantastiska filmserien Evil Dead på 70-och 80-talet, med favoriten Bruce Campbell i huvudrollen. Skådespelaren är givetvis tillbaka i titelrollen i serien Ash Vs. Evil Dead som släpptes 2015.

När ondskan slår till den här gången har Ash spenderat de senaste trettio åren med att undvika all typ av ansvar. Han gillar damer, sprit, svordomar, jobbar i en teknikbutik och bor i sin husvagn. Som den utvalde att besegra elaka krafter, måste han därmed rycka upp sig rejält för att kunna kliva till undsättning. Vid sin sida har han den unga kaxiga tjejen Kelly och den nervöse kollegan Pablo.

Serien är egentligen en enda stor homage till filmerna och det fungerar bra; det är lika blodigt som någonsin tidigare.

Nya serier online på HBO Nordic

The Purge

nya serier onlineDen berömda filmserien The Purge blev snabbt en massiv succé. Berättelsen äger rum i USA och handlar om att landet under en natt varje år släpper greppet om lagboken. Samtliga lagar upphör och därmed blir brott så allvarliga som mord tillåtna. I filmerna har vi följt allt från instängda familjer till par som ska måste korsa städer ute i vilda västern.

Serien bygger vidare på samma tema och följer tolv vilt skilda personer, som går långt för att överleva den otäcka natten. Serien The Purge finns tillgänglig att streama på HBO. Än så länge finns det en säsong med tolv avsnitt för skräckfilmsälskaren att titta på.

Channel Zero

nya serier online

På HBO Nordic finns det inte särskilt gott om skräckfilmer, men de har ett större utbud vad gäller skräckserier. Kikar du efter nya serier online kan du ta i beaktning den relativt nya antologiserien Channel Zero som hittills består av tre säsonger. Varje säsong berättar sin egen skräckhistoria, och det går från läbbigt till läbbigast.

Är du en av dem som missat denna serie? Då gör du rätt i att ge den ett försök! Det utlovas inte den mest kvalitativa av serier, men vilken genre om inte skräck kommer undan med skavanker?

Castle Rock

nya serier online

Börjar Bill Skarsgård bli en riktig Stephen King-favorit? Skådespelaren gör den ikoniske rollen som den barnmördande clownen Pennywise i filmerna “Det” och “Det 2”. Nu är han med i skräckserien Castle Rock som utspelar sig i Kings multiversum.

I den lilla skogsbygden Maine vävs flera av Kings karaktärer samman i en omfattande berättelse med mycket mystik och obehaglig stämning. Ett hett tips till den som älskar småstadsspänning!

Room 104

Room 104

Skaparna bakom lågbudget-skräckfilmen Creep har gjort en intressant skräckserie, Room 104. Inte helt olik Stephen King-filmatiseringen 1408 om ett hemsökt hotellrum, är Room 104 en antologi-serie om ett gäng olika personer som passerar ett och samma rum på ett klassiskt motell.

Room 104 ser vi flera stora skådespelare gästa, inte minst Rainn Wilson och Oscarsnominerade Michael Shannon, som vi bland annat sett i Revolutionary Road. 

Redaktionen på Film100 älskar att ge dig som läser tips på nya serier online, särskilt när det kommer till skräck!

Categories: Artiklar

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *