Snart ser vi Oscar Isaac i storfilm om poker

Published by Redaktionen on

Oscar Isaac

Foto: Universal Pictures.

Det är ingen mindre än Paul Schrader som regisserar den kommande pokerfilmen “The Card Counter”. Filmen handlar om två främlingar som korsar vägar med varandra och beger sig på en pokerturné i de största spelhallarna. I en av huvudrollerna ser vi storstjärnan Oscar Isaac. 

Utforskar människans inre kamp

Den som har koll på filmskaparen Paul Schrader vet att han både skriver manus och regisserar sina filmer, ofta med fokus på det drabbade mänskliga psyket. Ja, hans karaktärer brukar ha många brister, som de helst inte vill konfrontera. 

I “The Card Counter” räknar vi med att få se nyanserade porträtt av människan som lämnar oss berörda. Förhoppningsvis kommer den även att ge oss en verklig bild av livet som gambler. Har du själv ett intresse för poker och andra spel kan du lära dig mer om dem på nätet. Exempelvis har Leo Vegas mängder av olika bordsspel. 

Handling

I denna intressanta berättelse följer vi en begåvad gambler vid namn William Tell, som spenderar det större delen av sin tid vid olika pokerbord. Hans mål är att ta sina färdigheter till de stora scenerna i Las Vegas. På vägen dit stöter han på en man som heter Cirk, som visar sig ha en koppling till hans mörka förflutna. Cirk är nämligen arg på de som en gång svikit honom, och befinner sig mitt upp i en hämndresa. 

William, som lämnat den kriminella världen, försöker hindra Cirk från att hämnas. Han gör detta genom att lära honom hur man spelar poker och ta med honom på sin färd. Men han får se till att hålla ett hårt koppel på Cirk, som visar sig vara svår att tygla. I rollen som William ser vi Oscar Isaac som är aktuell med Star Wars: The Rise of Skywalker. Vem som ska spela Cirk är ännu inte bestämt. 

Inspelningen drar igång i början av 2020 

Trots att Oscar Isaac är det enda namn som i skrivande stund finns på rollistan, så rapporterar amerikansk media att inspelningen av “The Card Counter” drar igång under våren 2020. 

Oscarsnominerade Paul Schrader har gjort många riktigt vassa filmer, som “Mishima – ett liv i fyra kapitel”, “First Reformed” och “Ont blod”, men också kritiserade filmer i form av “Dog Eat Dog”, “Dying of the Light” och “The Canyons”. Med andra ord är han lite av en joker i kortleken.  

Vi får hoppas att Paul Schrader är i toppform när han gör “The Card Encounter”.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *