Streama sport gratis och lagligt

Published by Redaktionen on

Ser fotbollsmatch på platta.
STREAMA SPORT: I dagens moderna klimat finns det goda möjligheter att se alla de stora sporthändelserna live hos olika streamingtjänster, direkt i plattan, datorn eller mobilen. Vad alla inte vet är att det faktiskt finns ett enormt utbud av livesänd sport att se både gratis och lagligt. Något vi ska titta närmare på i denna artikel.

Vi på Film100 är måna om att tips våra läsare om var det går att streama lagligt. Trots att vi lever i en tid när det finns ett enormt utbud av filmer och serier tillgängligt till en mycket låg kostnad, i vissa fall till och med gratis, fortsätter illegal streaming vara ett problem. Genom så kallad ”fulstreaming”, begår man både ett brott och berövar upphovsmännen på sina intäkter, något som i det långa loppet kan leda till ett försämrat utbud av högkvalitativa produktioner.

Sedan vi startade har vi därför fokuserat på att lyfta fram och rekommendera lagliga aktörer, som erbjuder prisvärd (och ibland gratis) stream. Framförallt har vi fokuserat på film och serier, men idag tänkte vi vidga våra vyer och tipsa om ett annat älskat område, nämligen sportens värld.

Fantastiska möjligheter att streama sport

Det råder ingen tvekan om att det aldrig någonsin har funnits lika många möjligheter att se de stora idrottshändelserna och följa ens favoritlag live som det gör nu. Genom streamingtjänsternas framväxt har flera av de största TV-kanalernas utbud blivit tillgängligt på alla enheter med en internetanslutning, likaså har mängden sportevent att se mångfaldigats.

Online går det att se bra mycket mer än vad som traditionellt har visats på TV. Detta beror naturligtvis på att de traditionella TV-kanalerna enbart fokuserar på en enda sak: Hur intressant är denna sändning för så många svenskar som möjligt? Av den anledningen är det också många som väljer att köpa onödigt dyra sportpaket och tjänster från diverse leverantörer. Vissa lägger till och med flera tusen kronor på att kunna få vara med i svängen och följa sitt största intresse. Men det finns också sätt att lagligt ta del av ett enormt sportutbud till en mycket, mycket lägre kostnad. I vissa fall till och med helt gratis.

Så streamar du sport lagligt och billigt

Ett sätt att kunna ta del av ett stort utbud av livestreamad sport från hela världen, är genom att skapa ett konto hos ett spelbolag. Vissa av dessa bettingsidor kräver att man gör en viss insättning eller bettar på matchen man vill se, men inte alla. Om man ändå har tänkt att spela på matchen spelar det ingen roll, men om man vill konsumera en hel del sport är det bättre att vända sig till en aktör, som inte tar betalt per evenemang eller match, utan låter en fritt se vad en man önskar. I många fall låter de en ha sitt konto i upp till 12 månader utan att man behöver göra några direkta insatser.

Det sista kan dock variera en del på hur populär eventet du vill se är. När det exempelvis kommer till de stora fotbollsmatcherna, är det vanligare att en viss typ av insats krävs, men om det rör sig till sporter där varje event inte är lika mycket av en ”happening”, går det ofta att streama live helt gratis. När man väl har hittat en aktör som känns professionell (välj exempelvis en med svensk spellicens), och som har schyssta villkor, så är det bara att köra. Det finns många spelsidor att välja mellan, bara sedan årsskiftet har över 80 stycken spellicenser delats ut, så det kan vara svårt att veta var man ska börja.

Enorma utbud av live streaming

Som tidigare nämnt har många spelsajter ett enormt utbud av sporthändelser att se live. Oavsett om du är intresserad av att följa Allsvenskan eller Premiere League, Svenska Hockeyligan eller NHL, eller något helt annat som hästkapplöpning, cykling eller boxning. Till och medEe-sport har börjat dyka upp hos de riktigt seriösa spelsajterna. Om man är intresserad av att betta på eventen går det alldeles utmärkt att göra live med, medan de pågår. För att få en uppfattning om hur mycket sport det faktiskt finns att ta del av, finns det flera aktörer som levererar mellan 40 000 till 60 000 sportevent om året. Vilket är betydligt mer än vad du hittar på sportkanalerna på TV.

Är detta verkligen lagligt?

Japp! Spelbolagen har helt enkelt köpt upp rättigheterna att distribuera innehållet de visar i sina kanaler. Men återigen, se till att använda en aktör med svensk spellicens, så att du är säker på att verkligen är seriösa. Sedan årsskiftet har nämligen staten infört hårda krav, som spelsidorna måste följa för att få vara aktiva på den svenska marknaden. Inte bara är det lagligt, det är också säkert då aktörerna måste också leva upp till statens villkor på hur de hanterar känsliga personuppgifter.


1 Comment

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *