Tips på bra actionfilmer – Med moderna actionhjältar

Published by Redaktionen on

Film100 ger dig tips på bra actionfilmer – Dessa får du inte missa!

tips på bra actionfilmer

Få hållplatser i filmens oändliga universum är väl lika spännande som riktigt bra actionfillmer. De har redan haft sin stormaktstid, inte minst på 80-talet där flera actionhjältar huserade; Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Steven Segal, Chuck Norris och Jackie Chan för att nämna några ikoner. De flesta av dem är fortfarande med i leken, men om vi tittar på hur det ser ut idag kan vi konstatera att det finns allt färre actionhjältar. Visst kan förekommande skådespelare i genren likt Jason Statham och Dwayne Johnson räknas till en modern klick av stora actionprofiler, men den typen av macho-karaktär tycks vara passé.

Nu vänder vi oss istället till samtida actionhjältar, som inte behöver bekräfta sin manliga överlägsenhet så fort tillfälle ges. Här är alltså tips på bra actionfilmer – med moderna actionhjältar.

Vilka actionhjältar har vi? Och vilka tips på bra actionfilmer finns det att ge från 2000-talet?

John Wick 1 & 2 – Keanu Reeves

Båda filmerna om John Wick bjuder på underhållande, temporik och välkoreograferad action, med nyanserade karaktärer. Wick är en före detta hitman, som kommer tillbaka in i gangsterringen när maffiabossar dödar hans hund. Detta vill säga att han är en ganska känslig person, som älskar människans bästa vän. Han beskrivs briljant: “John Wick är inte monstret, han är personen du skickar för att döda monstret.

Keanu Reeves knackar på dörren till att bli en actionhjälte utan gigantisk fysik. Och letar du tips på bra actionfilmer är John Wick 1 & 2 lysande underhållning. Den första filmen bjuder på en av Michael Nyqvists mest uppmärksammade roller innan hans bortgång 2017. .

Mad Max: Fury Road – Tom Hardy

De senaste åren har Tom Hardys karriär nått högre höjder än han själv kunnat anat; Oscarsnominerad för insatsen i The Revenant, blivit en favorit till Christopher Nolan och landat huvudrollen i George Millers fjärde film i Mad Max-serien.

I Mad Max: Fury Road spelar Tom Hardy rollen som Mad Max, en fånge i ett ökenlandskap som bryter sig loss, för att ta sig till en bättre plats – Men ju längre in berättelsen går tvingas han och sina följeslagare fråga sig själva ifall det verkligen finns någon grönska kvar.

Karaktären Mad Max har förändrats från Mel Gibson-tiden. Här är han ytterst fåordig, och använder bara fysiskt våld för att komma undan i svåra situationer. En ömsint hjälte, men som vet vad han måste göra för att överleva.

En fantastisk film som du måste se när du ska hyra film online och jagar en äkta actionrökare.

Non-Stop – Liam Neeson

Non-Stop från 2014 är en bra actionthriller med Liam Neeson, som många fortfarande missat. Filmen följer säkerhetsvakten Bill på ett passagerarflygplan, som får SMS av en terrorist på planet som vill ha 150 miljoner dollar överfört till sitt konto, annars spränger han flyget. Bill måste nu ta reda på vem av dem ombord som är terroristen och stoppa honom. Om du ska streama film och letar modern action är Non-Stop ett bra tips.

Liam Neeson kom in ovanligt sent framstående i actiongenren; redan i Taken (2007) närmade han sig 60-årsåldern. Sedan dess har det blivit en hel del action-thrillers på kort tid för irländaren. Som dramaskådis i grunden är Neesons actiontolkningar nyanserade och ömma. Hans karaktärer bryr sig om andra mer än sig själv, ofta är det familjen som driver honom till att göra hemska saker han inte vill.

Vilka tips har du på bra actionfilmer där vi även får ta del av moderna actionhjältar?

Categories: Artiklar

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *