Volvo – Sveriges största filmstjärna

Published by Axel Diedrichs on

Genom åren har vi sett en hel del svenska skådespelare ta plats under filmvärldens stjärnhimmel. Idag har vi aktuella stjärnor som Alexander Skarsgård, Stellan Skarsgård och Oscarsbelönade Alicia Vikander. Men frågan är om inte den största svenska filmstjärnan är vårt berömda bilmärke Volvo. Mängder av dess bilar har medverkat i Hollywoodfilmer och populära serier. Här kommer några favoriter… 

Volvo S40 T5 (2008) – Quantum of Solace

Den här smarriga Volvon är med i Daniel Craigs andra James Bondfilm Quantum of Solace och körs av ingen mindre än 007 själv. Den går att se när Bond kör runt i den österrikiske staden Feldkirch. Det går inte att säga annat än att designen är urläcker och att den passar Bonds eleganta ton. Den som vill köra bilen lika flitigt som agenten med rätt att döda gör bäst i att kolla upp vilka reservdelar som går att ordna innan på exempelvis www.bildelar-online.se som ständigt har erbjudanden, stort utbud och bra service.

James Bond åker runt i en Volvo S40 T5. Foto: MGM.

Volvo V70 (1998) – Breaking Bad

Det finns flera Volvo-bilar som figurerar i en av tidernas främsta serier Breaking Bad. Men vår favorit är Volvo V70:n från 1998 som den store drogmogulen Gustavo Fring kör runt med. I en av seriens jobbigare scener är den med och sätter skräck i huvudkaraktären Walter White, men också oss tittare. I scenen ser vi Gustavo sittandes i sin Volvo ute i öknen, och ta god tid på sig att bara titta på den skräckslagne Walter innan han kliver ut ur den. Fantastisk serie och minst sagt stabil bil.

Foto: AMC.

Volvo 244 (1979) – The Simpsons

Ja, Hollywood älskar Volvo så mycket att de till och med låtit bilen ta sig in på den animerade marknaden. I världens mest berömda tecknade serie The Simpsons ser vi skolrektorn Skinner och läraren Edna köra runt i en brun Volvo 244 från 1979 på väg till jobbet. Tanken är att den ska skildra gammal hederlig arbetarklass. Underbar bil.

Foto: 20th Century Fox Television.

Volvo 240 (1986) – Spider-Man: Homecoming

En till klassisk Volvobil är den du ser på bilden ovan. Volvo 240 från 1986. Denna personbil tillverkades mellan 1974 och 1993, men är än idag ihågkommen av många. Inte minst produktionsteamet bakom Spider-Man: Homecoming som gett en sådan till filmens skurk Adrian Toomes. Det är en av filmens mest spännande scener när Adrian skjutsar sin fiende (och vår kära hjälte) Peter Parker till balen med hans dotter, och först då inser att hennes baldejt är självaste Spindelmannen.

Volvo har medverkat i över hundratals internationella film- och serieproduktioner. Det här är med andra ord bara ett litet axplock. Så visst kan vi väl enas om att bilen är Sveriges största filmstjärna!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *