Jake Gyllenhaal filmer – alla du måste se

Published by Redaktionen on

Sugen på att se bästa av alla Jake Gyllenhaal filmer? Här är titlarna du absolut inte får missa. För att göra det hela mer intressant väljer vi bort de gjutna pärlorna “Prisoners” och “Donnie Darko”.

Vill du se någon av filmerna nedan finns de alla att få tag på om du kan tänka dig att hyra film.

Focus Features.

Brokeback Mountain

Genre: Drama, Romantik
Regi: Ang Lee
Med: Jake Gyllenhaal, Michelle Williams, Heath Ledger m.fl.

Brokeback Mountain är en berättelse om Ennis Del Mar och Jack Twist, två unga män som möttes sommaren 1963 som rancharbetare i Wyoming. Deras kärlek är oväntad och förbjuden, men trots detta knyter de ett livslångt band.

Wyoming och Texas är vackert och stort och ger en känsla av frihet. Men frihet är långt ifrån det de får av samhället. En film för dig som vill se något gripande som samtidigt möter fördomar och hat från omgivningen.

Spider-Man: Far From Home

Genre: Drama, Komedi, Äventyr
Regi: Jon Watts
Med: Jake Gyllenhaal, Samuel L. Jackson, Tom Holland m.fl.

Peter Parker, tillsammans med sina vänner Ned och MJ, planerar en semester i Europa för att ta en paus från hjältedåden. Men när Nick Fury ber Peter om hjälp för att lösa en serie attacker i Europa, tvingas Peter återigen ta på sig Spider-Mans kostym för att rädda kontinenten från förödelse.

Något för dig som vill se ett äventyr kombinerat med komedi!

Zodiac

Genre: Drama, Krim, Mystik
Regi: David Fincher
Med: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo m.fl.

Mellan 1966 och 1978 började The Zodiac Killer i San Francisco-området. Han tog officiellt på sig skulden för sex mord, men hävdade att han hade dödat 37 personer och kan ha varit ansvarig för upp till 50.
Poliser och reportrar blev besatta av fallet och många föll offer för mördaren. Årtionden senare börjar Zodiac mörda igen och en journalist, vars karriär redan gått i spillror på grund av fallet, jagar honom tillsammans med en polisman som aldrig fångade honom.
Detta är en riktigt bra film för att den fångar dig hårt! En seriemördare som är svårt att ta fast och en stad som går i skräck varje dag.

Denna film ska du titta på för att förså vem Zodiac egentligen var.

Foto: The Weinstein Company.

Southpaw

Genre: Action, Drama, Krim
Regi: Antoine Fuqua
Med: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Forest Whitaker m.fl.

“Southpaw” är en känslosam och kraftfull film som tar oss med på en resa genom boxaren Billy Hopes (Jake Gyllenhaal) personliga tragedi och hans kämpande för att ta sig tillbaka till toppen. Med regissören Antoine Fuqua bakom kameran som inkluderar Rachel McAdams och Forest Whitaker, är detta en film som visar på hur viktigt det är att kämpa och aldrig ge upp, oavsett hur svårt det än kan vara.
En berättelse och film för dig som vill se överlevnad och kamp, som verkligen griper tag i dig.

Jarhead

Genre: Biografi, Drama, Krig
Regi: Sam Mendes
Med: Jake Gyllenhaal, Jamie Foxx, Lucas Black m.fl.

Jamie Foxx och Jake Gyllenhaal leder en grupp unga marinkårssoldater i det oroliga Gulfkriget i denna kritikerrosade film. Regisserad av skaparen av American Beauty, ger JARHEAD en smärtsam, ärlig och respektlös skildring av krigets verkliga ansikte. Gyllenhaals karaktär, “Swoff”, och hans marinkårs kollegor tränas till att döda, men när de hamnar mitt i den irakiska öknen utan någon förståelse för krigets orsak, blir situationen brutal. Denna film ska du se för att man följer med på en gripande och fantastiskt filmad resa genom krypskyttens ögon.

Love and Other Drugs

Genre: Drama, Komedi, Romantik
Regi: Edward Zwick
Med: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Judy Greer m.fl.

Jamie är en framgångsrik och slipad säljare inom den cyniska läkemedelsbranschen. Med sin charm och skärpa verkar inget kunna stå i vägen för hans lysande karriär. Men när han möter Maggie, en impulsiv kvinna vars enda fokus är att leva livet till fullo, förändras allt.

Jamie blir förälskad i Maggie, men inser snart att deras kärlek kommer att möta hinder. Jamie står inför en utmaning där han måste välja mellan sin passion och sin kärlek till Maggie. Frågan är, kommer Jamie att våga ta det stora steget och följa sitt hjärta eller kommer han att fortsätta på sin framgångsrika bana i den cyniska läkemedelsbranschen?

Sugen på komedi en fredag kväll? Här är filmen att kolla på med Jake Gyllenhaal!

Foto: Open Road Films

Nightcrawler

Genre: Drama, Krim, Thriller
Regi: Dan Gilroy
Med: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton m.fl.

Lou Bloom är en ambitiös ung man som fastnar för kriminaljournalistik i sin jakt på arbete. Han slår sig in i den farliga världen av “night crawling”, där fotografer filmar bilolyckor, mord och annan förödelse för att sälja bilderna till nyhetsbolagen. Lou ser varje händelse som en möjlighet att tjäna pengar och går över gränsen för att få den perfekta bilden.
En intressant film som definitivt kommer att hålla dig tittandes under hela filmen!

Genre: Drama, Krim, Mystik
Regi: Denis Villeneuve
Med: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis m.fl.

På Thanksgiving kidnappades Keller Dovers sexåriga dotter tillsammans med sin bästa vän. Trots att detektiven Loki arbetar med fallet och försöker hitta flickorna stannar utredningen upp och Keller blir alltmer desperat. Han bestämmer sig för att ta saken i egna händer och påbörjar en farlig och våldsam jakt efter kidnapparna. Keller går över gränser och tar till extrema åtgärder för att få tillbaka sin dotter och hennes vän.

Ambulance

Genre: Action, Drama, Krim
Regi: Michael Bay
Med: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eliza Gonzalez m.fl.

Will Sharp är en krigsveteran som ber sin adoptivbror Danny om hjälp för att kunna betala sin frus sjukvård. Danny, en yrkesbrottsling, erbjuder istället Will att vara med på ett jobb: det största bankrånet i Los Angeles historia – 32 miljoner dollar. När flytten går fel, kapar bröderna en ambulans med en allvarligt sårad polis och akutsjukvården Cam Thompson ombord. Under en höghastighetsjakt måste bröderna undvika polisen, hålla gisslan vid liv och undvika att döda varandra.

Är du i modet för att se en film med en det nervkittlande action scener? Då är denna film för dig!

Foto: Entertainment One.

Enemy

Genre: Drama, Mystik, Thriller
Regi: Denis Villeneuve
Med: Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Sarah Gadon m.fl.

Historieläraren Adam Bell blir besatt av tanken på sin dubbelgångare efter att ha sett honom i en film och bestämmer sig för att leta upp honom. Den är baserad på romanen “O homem duplicado” av José Saramago från 2002.

Daniel Paprocki

Categories: Lista

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *