Recension: I See You (2019)

Published by Redaktionen on

En udda thriller som snuddar på de höga betygen

Adam Randall är förmodligen mest känd för sin actionfilm iBoy på Netflix. Hans senaste film, med det otroligt generiska namnet I See You, är inte bara bättre, den har något unikt.

Vi vet alla hur sällsynt det är med bra thrillers och skräckfilmer. I See You är visserligen långt ifrån ett mästerverk, men det är både en bra thriller och en bra skräckfilm.

I handlingens centrum står en splittrad kärnfamilj där modern söker makens och sonens förlåtande efter att det uppdagats att hon har varit otrogen. Mitt i den kyliga stämningen börjar märkliga saker att ske. Familjefoton försvinner, märkliga ljud hörs från vinden.

I See You har en frustrerande sekundärplot

De kusliga delarna med I See You fungerar riktigt bra. En knappt igenkännlig Helen Hunt (botox, lyft osv) gör en trovärdig tolkning av modern trots att hennes minspel märkbart begränsats av skönhetsingrepp. Jag är hela tiden på spänn när hon genomsöker sitt hem och många gånger blir jag också överraskad över de dramaturgiska vägar historien tar.

Men här finns också ett stort problem.

Jämte historien om det kusliga huset och otrohetsdramat existerar en sekunder handling, som hade tjänat på att vara en egen film. Det handlar om en seriemördare på jakt efter barn. Och på något vis ska detta bindas ihop med den huvudsakliga handlingen, men det fungerar inte alls.

Trots denna brist är I See You en film värd att rekommendera. Tack och lov får inte sidohistorien så pass stort utrymme att den påverkar allt för mycket. Även om jag helst hade kapat den helt. I så fall hade I See You kunnat nå ett ännu högre betyg och den typen av skräckthrillers är vi verkligen inte bortskämda med. Eller vad säger du?

Betyg 3/5

I see You finns att streama på SF Anytime. Du hittar fler filmrelaterade artiklar på Filmextra.se.

Categories: Recensioner

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *