Rekommenderade serier på Netflix 2022

Published by Redaktionen on

Vår räddare I nöden under pandemin, Netflix, ensamma dagar hemma, och nätter då vi inte kan sova. Vi sitter i våra soffor eller fåtöljer och bläddrar mellan alla filmer och serier som finns. Men det är svårt att veta vilka serier är värda att se. Här kommer därför några av våra förslag.

Ozark

Familjen Byrde har det inte lätt. Ozark handlar om Marty Byrde, en finansiell rådgivare som är inblandad i ett fall av penningtvätt. När planen går snett för Marty så beslutar han att flytta sin familj från Chicago till Missouri, där han nu måste jobba för att återgälda en mexikansk drogkartell och starta en större verksamhet i Ozark. För de som fortfarande undrar om Ozark är baserad på en riktig historia så måste vi göra er besvikna, denna serie är f iktion och Navarro-kartellen är inte heller en riktig grupp.

The Lincoln Lawyer

Denna serie är baserad på en bok och den har dessutom blivit filmatiserad tidigare. Det är en mycket bra och välgjord serie om Mick Haller, en försvarsadvokat som jobbar från sin bil, en Lincoln. När en rik fastighetsmäklare anklagas för att ha misshandlat en prostituerad blir Haller kallad att försvara honom. Mannen påstår att kvinnan försöker få ut pengar av honom. När Haller tittar på bevisen mot honom får han reda på att det här fallet kan vara kopplat till ett gammalt fall som han har haft…

Clark

Säga vad man vill om vår berömda svenska bandit. Men i serien Clark så får du dig både ett gott skratt och lära dig lite om hur hans galna liv var under 60 och 70-talet. Bill Skarsgård gör rollen som Clark och han är alldeles förträfflig. Om nu bara Clark hade spelat på ett casino utan konto, kanske han inte suttit inne 31 år av sina liv eller behövt rymma sjutton gånger.

Murderville

Den här nya serien har ett nytt koncept där varje avsnitt har en ny stjärna som är med att lösa ett mord. Kanske inte för alla, men om du gillar en klassisk “vem gjorde det” så är serien för dig.

Conversation with a killer: The John Wayne Gacy tapes

I den serie vi nu tar upp, följer vi hur polisen undersöker John Wayne Gacy rörande ett stort antal mord på unga män i USA. John var en helt vanlig familjeman på dagen. Han var populär bland vänner, familj och respekterad i sin stad. Ingen visste däremot vilka hemligheter han gömde under sitt hus. En skräckinjagande serie som eskalerar varje minut som passerar. Om man gillar kriminalserier så ska man definitivt lägga ”Conversation with a killer” I Netflix-listan.

Jimmy Saville: A brittish horror story

Den här serien handlar omen av Englands mest kända tv-profiler. Efter hans död kom det fram att han var en pedofil med hundratals offer bakom sig. Den här serien följer hans uppgång, men också personer i hans närhet blir intervjuade för att klargöra exakt vad som hände, och hur han kunde komma undan med allt han gjorde. Den här serien bevisar att det alltid är dom man tror minst skulle begå sådana hemska brott.  Om man inte gillar att bli arg så ska man nog skippa denna fruktansvärda serie om Jimmy Saville.

A piece of her

En ung kvinna får se sin mamma i en situation hon aldrig tidigare har sett henne och detta får henne att ifrågasätta allt om sitt liv och uppväxt. Mer än så ska vi inte säga då vi inte vill avslöja handlingen, det är en ganska fartfylld serie så man behöver inte vänta länge för att förstå vad som händer. En bra, och intressant serie där briljanta Toni Collette spelar mamman.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *