Sugen på en bra Netflix skräckfilm? Här kommer tipsen!

Published by Redaktionen on

Vi på Film100 ger dig våra bästa tips på riktigt bra Netflix skräckfilm. Hoppas att det smakar!

Foto: Netflix.

Hush

Genre: Skräck, Thriller

Regi: Mike Flanagan

Med: John Gallagher Jr., Kate Siegel, Michael Trucco

Hush är en amerikansk skräckfilm från 2016 som handlar om Maddie. Hon är en författare som lever isolerat i skogen efter att ha förlorat rösten och hörseln efter en olycka. En dag blir hon uppmärksammad av en maskerad mördare som börjar att terrorisera henne. Det lugna ute i skogen förvandlas till en kamp för överlevnad. 

En spännande och intensiv skräckfilm. Filmen är minimalistisk vilket gör att man enkelt kan leva sig in i Maddies förskräckliga situation. Vill du se en skräckfilm där man kommer karaktärerna nära? Då är Hush för dig! 

Veronica

Genre: Skräck
Regi: Paco Plaza
Med: Sandra Escacena, Bruna Gonzalez, Claudia Placer m.fl. 

Denna skräckfilm är en spansk och är från 2017. En tonårsflicka med samma namn som filmen försöker kontakta sin far som avlidit med hjälp av en ouija-bräda. Under ritualen släpper de ut en ond kraft som börjar förfölja Veronica och hennes familj. Nu måste hon kämpa för att hålla de vid liv från denna övernaturliga kraft. 

Veronica är en riktigt skrämmande skräckfilm. Filmen är baserad på en verklig händelse som hände i Spanien, Madrid på 90-talet vilket gör det ännu läskigare. 

Titta om du vågar… baserad på verkliga händelser… 

Foto: Netflix.

Red Dot

Genre: Drama, Skräck, Thriller
Regi: Alain Darborg
Med: Nanna Blondell, Anastasios Soulis, Thomas Hanzon m.fl. 

Denna svenska Netflix skräckfilm från 2021 handlar om ett ungt par David och Nadja. Deras resa till Lappland för att försöka återuppliva sitt förhållande slutar med en kamp om överlevnad då en okänd sniper börjar jaga de. Nu måste de kämpa för att ta reda på vad det är som händer och varför. 

Filmen är spännande och tar dig med på visuella karga och isolerade landskap. Vill du se något som håller intresse och spänning i dig under hela filmen. Då är Red Dot för dig! 

There is Someone Inside Your House

Genre: Mystik, Skräck, Thriller

Regi: Patrick Brice

Med: Sydney Park, Théodore Pellerin, Asjha Cooper m.fl.

Denna skräckfilm följer en grupp tonåringar som blir attackerade av en maskerad mördare i deras egna stad. Nu handlar det om att ta reda på vem mördaren är och stoppa honom innan det är för sent. 

Om du gillar spänning och skräck i ett så är denna film för dig. Den kommer hålla dig på helspänn från början till slut. 

Foto: Netflix.

The Ritual 

Genre: Mystik, Skräck, Thriller 

Regi: David Bruckner

Med: Rafe Spall, Arsher Ali, Rober James-Collier m.fl. 

Denna film handlar om en grupp vänner åker på en ansträngd resa tillsammans efter att deras bästa vän gått bort. En vandring i den svenska vildmarken låter inte fel? Resan är för att hylla vännen som gått bort då han ville åka till Sverige och vandra. 

Det de inte vet är att det kanske blir en resa som ingen återvänder ifrån… 

En mörk och spännande historia som utspelar sig i Sverige. Om du vill veta vilka faror som gömmer sig i den svenska skogen måste du titta på The Ritual.

Paranormal Activity: Next of Kin

Genre: Mystik, Skräck, Thriller

Regi: William Eubank 

Med: Emily Bader, Roland Buck III, Dan Lipert m.fl. 

Detta är den sjunde Paranormal Activity filmen och den följer en ung kvinna som upptäcker sin okända biologiska familj. Hon börjar undersöka en rad övernaturliga händelser som sker runt dem och hamnar på en kamp mellan liv och död. 

Filmen har fått blandade recensioner från kritiker, men serien är ju onekligen populär så kanske ska du ge den en chans trots allt!

Foto: Netflix.

No One Gets Out Alive  

Genre: Drama, Mystik, Skräck

Regi: Santiago Menghini

Med: Phil Robertson, Joana Borja, Victoria Alcock m.fl. 

En ung kvinna flyttar till en ny stad för att söka efter ett nytt jobb och en ljusare framtid. Hon får en billig lägenhet men börjar uppleva mardrömslika händelser som tyder på att det finns något ondskefullt och övernaturligt som är ute efter henne. 

Denna Netflix skräckfilm är för dig om du tycker om en kuslig stämning och oförutsägbara handlingar. 

Filmen visar oss en intressant karaktärsutveckling av huvudpersonen som kämpar för sitt liv och vill upptäcka orsaken bakom de verkliga händelserna.  

Friday the 13th 

Genre: Skräck, Mystik, Thriller

Regi: Sean S. Cunningham 

Med: Betsy Palmer, Adrienne King, Jeannine Taylor

Ett gäng tonåringar åker till Camp Crystal Lake för att ha sommarläger. Syftet med den avlägsna platsen var för att de tillsammans skulle renovera den. En och en börjar de försvinna och tillslut upptäcker de en galen mördare i hockey mask. Han vill döda dem alla!  

Don’t Breathe 

Genre: Drama, Skräck, Äventyr 

Regi: Angel Gomez Hernandez

Med: Rodolfo Sancho, Ana Fernandez, Ramon Barea (felstavat alla namn )

Denna spanska skräckfilm följer en familj som flyttar till ett nytt hus efter en tragedi. De börjar uppleva paranormala händelser i huset vilket gör att de kontaktar ett medium till hjälp. Mediet upptäcker att det finns en ond ande som vill förstöra familjen. De får kämpa för att överleva och ta reda på husets mörka sanning.

Är du en fan av spansk skräckfilm så måste du se denna film! 

Foto: Netflix.

Before I Wake 

Genre: Skräck

Regi: Mike Flanagan

Med: Kate Bosworth, Oleksandr Reshetilov, Thomas Jane m.fl. 

Ett par adopterar en pojke som har en ovanlig gåva – hans drömmar kan bli till verklighet när han sover. När han börjar drömma om sina tidigare trauman väcks också en mörk och farlig kraft som hotar att förstöra allt i sin väg.   

En pojke med en mystisk förmåga att locka fram en farlig ande medans paret kämpar för att rädda honom. Filmen har hyllats för sin visuella stil och för sina skrämmande scener.

Hoppas att du gillar våra tips på riktigt bra Netflix skräckfilm. Får det lov att vara något annat, kanske något så vasst som en Hamilton film? Här streamar du dem!

Daniel Paprocki

Categories: ArtiklarLista

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *