Will Smith med sitt första scenframträdande sedan Oscarsgalan 2022

Published by Redaktionen on

African American Film Critics Association Awards prisutdelningen fick stjärnan tillbaka till scen för första gången sedan den omtalade örfilen vid Oscarsgalan 2022. 

Detta var Will Smiths första offentliga framträdande pris-säsongen 2023. Han vann tidigare NAACP Image Awards för bästa skådespelare för sin skildring av Peter i Emancipation men var inte närvarande. 

AAFCA Awards 

Smith tog emot priset tillsammans med regissören Antoine Fuqua som även inledde tacktalet med att säga att: “Beacon Award är till för att lyfta filmer med djupare innehåll. Filmer som tar itu med utmanande ämnen med insikt upplysande och som engagerar sin publik”, berättade han. Han fortsatte med: “Det var vår förväntning med Emancipation, att visa Peters (Will Smith i filmen) triumferande liv och orubbliga tro samt den djupa kärleken till sin familj”. Fuqua tackade tillslut också Apple, AAFCA, filmens skådespelare och crew, och därefter lämnade han över mikrofonen till Will Smith.

LÄS OCKSÅ: A Serbian film är fortfarande skräckfilmen du kommer ångra att du såg

Will Smith börjar sitt tal med att säga: “Emancipation var individuellt den svåraste filmen under min hela karriär för mig”. “Att föra in ett modernt sinne tillbaka till den tidsperioden är svårt men det är också svårt att föreställa sig den nivå av omänsklighet idag”, enligt källor till The Hollywood Reporter. 

Foto: Apple TV+.

“Fick mig att förstå hur omänskligt det var”

Smith berättade om en av sina erfarenheter från inspelningen av filmen. Skådespelaren som spelar Peter, en svart förslavad man, berättar om hur han spontant spottade på en vit man i samband med en spänd scen och sa att det påverkade hans förståelse av slaveriets orättvisa. Smith fortsätter att berätta om scener som tog på honom mer än något annat han spelat in tidigare. 

“Den andra dagen på inspelningen var det 43 grader och det var en scen med en av de vita skådespelarna. Vi hade våra repliker och sedan efter de bestämde sig den vita skådespelaren för att göra ett starkt ögonblick, han spottade mig på bröstet”. “Hade jag haft mina pärlor på mig hade jag knutit dem… Jag ville bara skrika Antoineee! Men kom på att Peter (rollen) inte hade kunnat ropa på en regissör efter hjälp på den tiden han levde…”.  

Spottscenen hade gått bra även om det fick bli en tagning två av den. “Det var bara att hålla emot i det ögonblicket”, berättar Smith. Sedan hör han en röst och det är Antoine som säger “Vi tar en till tagning fast utan spottet”, “I det ögonblicket visste jag att Gud var verklig”.

Daniel Paprocki


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *