Mer Sagan om Ringen film – I samarbete med svensk speljätte

Published by Redaktionen on

2024 kan vi vänta oss en ny Sagan om ringen film. Warner Bros Pictures har tillsammans med New Line och svenska spelföretaget Embracer Group AB gått in i ett flera års långt avtal. 

Vi har ett spikat bio datum på den första av de två lovade filmerna, The Lord of The Rings: The War of the Rohirrim som ska släppas 12 april 2024. Filmen är redan i produktion med Warner Bros och kommer att ta oss tillbaka till Midgård där fantasyvärlden breddas och växer i den nya animerade versionen. 

The Lord of The Rings: The War of the Rohirrim utspelar 183 år innan händelserna i Sagan om ringen-filmerna. 

LÄS MER: Skaparens hint om Reservation Dogs säsong 3: “Vi åker till mörkare platser”

Foto: Amazon Prime Video.

Flerårigt avtal 

Warner Bros har ett flerårigt avtal med New Line och svenska spelföretaget Embracer Group AB som tagit över rättigheterna för Sagan om ringen” -filmer, -spel, merchandise och nöjesparker. Warner Bros Pictures är nu fullt igång med den nya filmen.

Lee Guinchard från Embracer Group  berättar i ett uttalande om att de är väldigt glada över att samarbeta med New Line och Warner Bros Pictures. Syftet är att ta tillbaka J.R.R Tolkiens fantasivärld till biograferna på helt nya och spännande sätt, berättar han. 

Philippa Boyens, före detta manusförfattare, kommer i de nya filmerna medverka som konsult för att behålla den röda tråden mellan de nya filmerna och Peter Jacksons filmer. 

Hon har lovat oss “en episk och pulshöjande berättelse” rapporterar Variety.  

Daniel Paprocki

Categories: ArtiklarNyheter

1 Comment

Kristen Bell ska skådespela i ny komediserie på Netflix | Film100.com · March 3, 2023 at 9:49 am

[…] LÄS MER: Mer Sagan om Ringen film – I samarbete med svensk speljätte […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *